Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Αριθμός Συνεδριών


Η συχνότητα των συνεδριών αξιολογείται από τον γιατρό ανάλογα με την παθολογία του ασθενή. Γενικά ένας κύκλος 8 συνεδριών είναι επαρκής για τη βελτίωση της παθολογίας τους ασθενή. Σε πολλές περιπτώσεις τα θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται από την πρώτη κι όλας θεραπεία.

Ο Βελονισμός στην Πράξη


Τοποθετούνται μερικές βελόνες πάχους  0,25mm, οι οποίες έχουν ελαστικότητα (για να αποφευχθεί ο κίνδυνος θραύσης) σε ειδικά επιλεγμένα σημεία του σώματος ή του αυτιού (ανάλογα με την πάθηση)


Οι βελόνες είναι μιας χρήσεως και η τοποθέτηση τους είναι ανώδυνη


Παραμένουν στο σώμα για 15-30 λεπτά και μετά αφαιρούνται


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας βελονισμού ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο και μετά το πέρας της θεραπείας μπορεί να συνεχίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα.


Οι θεραπείες πρέπει να γίνονται με συχνότητα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα όταν πρόκειται για σωματοβελονισμό, ή μία φορά στις 7 με 10 μέρες όταν εφαρμόζεται ωτοβελονισμός


Για μια πλήρη αγωγή χρειάζονται 8-10 συνεδρίες. Υπάρχει σαφές όριο συνεδριών, το οποίο όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες


Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ο ασθενής λαμβάνει κανονικά την φαρμακευτική του αγωγή


Το αποτέλεσμα της θεραπείας με βελονισμό διαρκεί μήνες και χρόνια


Ηλεκτροβελονισμός


Κατά τον ηλεκτροβελονισμό εισέρχονται λεπτές βελόνες στον σώμα οι οποίες συνδέονται με μικρά ηλεκτρόδια που διοχετεύουν ρεύμα χαμηλής συχνότητας από ειδικό μηχάνημα ηλεκτροβελονισμού. Ο Ηλεκτροβελονισμός χρησιμοποιείται κυρίως για δύο λόγους:

Σαν χρήση κατά την διάρκεια της λιπόλυσης για την γρήγορη απώλεια βάρους

Να ανακουφίσει άμεσα και γρήγορα από τον πόνο


Κρανιοβελονισμός


To live in harmony with yin and yang means life; to act contrary to them means death

Το κρανίο είναι κι αυτό ένα μικροσύστημα όπως είναι και το αυτί, όπου αναπαρίστανται σε διάφορα σημεία του κρανίου μεσημβρινοί και όργανα του ανθρώπινου σώματος.
Κάθε περιοχή του μικροσυστήματος είναι λειτουργικός «μικρόκοσμος» της ενέργειας ολόκληρου του σώματος. Κάθε σημείο του σώματος αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο του μικροσυστήματος.
Τοποθετούνται πολύ λεπτές βελόνες 0,25mm στο τριχωτό της κεφαλής και αφού παραμείνουν για 15-20 λεπτά, αφαιρούνται.
Ο κρανιοβελονισμός βοηθά την θεραπεία του πόνου νευρολογικών καταστάσεων (ΑΕΕ) και δυσλειτουργίας διαφόρων οργάνων, καθώς και σε καταστάσεις έντονου στρες και άγχους.Ωτοβελονισμός


Το αυτί είναι ένα από τα μικροσυστήματα του ανθρώπου στο οποίο αναπαρίστανται «μεσημβρινοί» και όργανα του ανθρώπινου σώματος. Κατά την διάρκεια του ωτοβελονισμού τοποθετούνται πολύ μικρές βελόνες (έως 0,5mm) και οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μια με δύο φορές την εβδομάδα. Ο ωτοβελονισμός χρησιμοποιείται κυρίως σε χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις, σε παθήσεις όπως είναι το άγχος και το χρόνιο στρες αλλά και σε εξαρτήσεις όπως είναι η βουλιμία και το τσιγάρο.ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:


27410 23222


Κολιάτσου 46, Κόρινθος